Roggebot Staete
Slide 1 Slide 2 Slide 3 Slide 4 Slide 5 Slide 6 Slide 7

Activiteiten

Voorbereidingen komst schaapskudde Landgoed Roggebotstaete

Kom meebouwen in de natuur!

Om de weiden op natuurlijke wijze te onderhouden, arriveert binnenkort een eigen schaapskudde op Landgoed Roggebotstaete in Dronten. Komende week wordt de eerste hand gelegd aan hun buitenverblijf. Ben je dol op natuur, dieren en/of buitenleven? Draag je steentje bij en kom op de Natuurwerkdag (2e Pinksterdag, maandag 20 mei) meehelpen met het bouwen aan een hek voor de schapen! Uiteraard wordt er gezorgd voor een hapje, drankje en flinke dosis inspiratie.

Kom meebouwen

Roggebotstaete is een plek voor alle mensen. Tussen zonsopgang en zonsondergang is het landgoed vrij toegankelijk. Het landgoed is nadrukkelijk voor iederéén. Met de Natuurwerkdagen, elke maandag, geven we vrijwilligers de kans om lekker met elkaar bezig te zijn in de buitenlucht. Daarnaast willen we betrokkenheid creëren bij het landgoed en haar natuur. De natuurwerkdag is elke maandag tussen 09:30 en 16.00. Iedereen is welkom, ook als je niet over twee rechterhanden beschikt. Er zijn altijd wel leuke dingen te doen! Aanmelding vooraf is niet noodzakelijk, maar wordt wel op prijs gesteld. Dit kan per e-mail: info@roggebotstaete.nl 

Natuurwerkdagen

Iedere maandag houdt Roggebotstaete natuurwerkdagen. Onder begeleiding van medewerkers van het landgoed kunnen bezoekers meehelpen. Iedereen is welkom van 9.30 – 12.30 uur en van 13.30 – 16.30 uur. 

Vooraf aanmelden is niet nodig. Info bij Info@roggebotstaete.nl

Wandelingen

Elke eerste zondag van de maand houdt Landgoed Roggebotstaete van 10.00 – 11.30 uur een wandeling waarbij het contact met de natuur centraal staat. De wandeling bestaat uit een gedeelte waarin wordt gelopen in stilte en een deel met meditatie. Bovendien is er ruimte om ervaringen met elkaar te delen. Tot 14.00 uur zijn er medewerkers op het landgoed om informatie te geven en vragen te beantwoorden. 

Opgeven kan via info@roggebotstaete.nl