De scheve Lindeboom

In dit artikel

De mooiste van allemaal

De scheve Linde heeft een mooi verhaal. Landgoed Roggebotstaete was vroeger een bomenkwekerij. Zo stonden er wel honderd Lindes, maar namen ze er maar 99 mee. Nu staat er nog één op het pad naar de bijentuin en het voedselbos. De scheve Linde werd niet gekozen en is inmiddels uitgegroeid tot de mooiste boom van het landgoed. We geloven graag dat dat is wat er gebeurt als je de natuur zijn gang laat gaan zonder regels en rechte lijnen. Dan ontstaat er zo iets moois, dat het uniek is.

Dromerige schommel

Onder de Linde hangt een houten schommel. Kom je er eens langs, ga er lekker op zitten en swing op en neer onder de taken en de bladeren van deze bijzondere boom. Elk seizoen geeft weer een ander gevoel en altijd kan je door de bladeren door het landgoed zien, maar ben jij verscholen. Even afgezonderd, alleen, maar wel heel dichtbij de natuur.

De mythe van de scheve Lindeboom – podcast!

Wat is er nu precies waar van het verhaal van de scheve linde? Journalist en podcastmaker Elianne Meijer kon haar nieuwsgierigheid niet onderdrukken en ging op onderzoek uit en ontdekte de waarheid over de scheve linde op landgoed Roggebotstaete. Maar of ze daar nou zo blij van werd……

Luister de podcast hier.